De drie biggetjes

Enkele sfeerbeelden van het thema 'De drie biggetjes':

Lees Meer
14 Hits

Sneeuwpret!

Enkele sfeerbeelden van sneeuwpret op school:

Lees Meer
10 Hits

Ik ben jarig!

De voorbije week hadden we twee jarigen in de klas. Het pannenkoekenrestaurant ging nog eens open op Oona haar verjaardag. Mama kwam pannenkoeken bakken in de klas. En natuurlijk hielpen de kleuters met veel plezier mee! Ook Lize werd vier jaar. Telkens mocht Jules blijven logeren bij de jarige. Wat een ervaring!

Lees Meer
16 Hits

Thema: Dokter

Van 7 tot en met 18 januari werken we rond het thema: De dokter! 

De mama van Emiel is verpleegster. Op donderdag kwam ze de kleuters onderzoeken en verzorgen. Een hele belevenis voor de kleuters:

Lees Meer
29 Hits

Thema: Kerstsfeer in de klas.

Enkele sfeerbeelden thema: 'Kerstsfeer in de klas'

Lees Meer
19 Hits

Thema: Dag en nacht.

Enkele sfeerbeelden van het thema 'Dag en nacht' - 'Licht en donker' - 'Slapen, wakker'

Lees Meer
33 Hits

Sint en Piet - deel 2

Nog enkele sfeerbeelden van thema Sint en Piet - Sinterklaasfeest:

 

Lees Meer
31 Hits

Sinterklaas en Zwarte Piet

Enkele sfeerbeelden van dit spannende thema:

Lees Meer
28 Hits

Op bezoek bij de Stalpiet!

Op vrijdag 16 november brachten we een bezoek aan de Stalpiet. Samen gingen we op zoek naar de stal van Slechtweervandaag. Die was niet te vinden in het hondenhok, niet in de brievenbus, niet bij het varken, ... Maar wel in de stal natuurlijk ... Er stonden 2 paarden in de stal. Die hadden grote honger. We hielpen de Stalpiet met het geven van hooi.

De Stalpiet kon niet praten want hij was verkouden en had keelpijn. De juf vertelde dan het verhaaltje over 'Het geheim van de Sint'.

Ten slotte speelden we nog een spelletje met de Piet. Wat een zotte Piet was dat!

Geniet mee van de sfeerbeelden:

 

Lees Meer
36 Hits

Oona wordt grote zus!

Binnenkort wordt Oona grote zus. Vandaag kwam mama met haar 'bollebuikje' op bezoek in de klas. De kleuters vonden dit heel leuk!

Lees Meer
36 Hits

Ik ben kok!

Ik ben kok! Wat een lekker thema! We toverden de poppenkamer om tot een pannenkoekenrestaurant. Ook met plasticine gingen we aan de slag om pannenkoeken te maken. Op woensdag tekenden we pannenkoeken tijdens schrijfdans. Een koksmuts mag er zeker ook niet ontbreken. We leerden een versje en een liedje. Het pannenkoekenlied van Bobo kan je terugvinden op You tube.

En ten slotte bakten we op donderdag zelf pannenkoeken. MMmmmmmmmm

Lees Meer
51 Hits

Thema herfst

Thema herfst

 

Lees Meer
32 Hits

Uitstap naar het bos.

Wat een stralende dag. Ideaal om de kabouters te gaan zoeken in het bos. De kleuters staan te popelen om op ontdekking te gaan! 

Geniet mee van de volgende sfeerbeelden:

 

Lees Meer
34 Hits

Thema fruit - Rupsje Nooitgenoeg

Van 1 tot en met 10 oktober werkten we rond het thema fruit. Elke dag proefden we van een stuk fruit, zoals mango, banaan, mandarijn, kiwi, druiven, appel, peer, ... iedereen werd fruitkampioen! We leerden ook Rupsje Nooitgenoeg kennen. Wat had die elke dag grote honger! Op het einde van het thema maakten we zelf een rupsje met druiven en tomaat/ aardbei. Mmmm, die aten we dan zelf op! Lekker, lekker!

Door middel van verschillende technieken leerden we een rups maken:

*parels rijgen op een pijpenrager, magneetblokken aan elkaar klikken, ronde blokken volgens patroon aan elkaar klikken, met de plasticine ronde vormen maken en op een brochette stok schuiven, pasta en rietjes op een pijpenrager rijgen volgens patroon, ...

Lees Meer
48 Hits

Thema: Mijn Lichaam - neus snuiten

Tijdens dit thema maakten we kennis met ons lichaam. We leerden om goed te zorgen voor ons lichaam. Bewegen is fijn en maakt ons blij!

Snottebellen zijn vies en horen thuis in de zakdoek! De kleuters leerden hun neus snuiten.

Mats had met zijn mama lekkere havermoutwafels gebakken voor de vriendjes van de klas. Mmmm, dat was smullen!

Enkele sfeerbeelden:

Lees Meer
47 Hits

Welkom in de dolfijnklas!

Op maandag 3 september kwamen er 18 'dol-fijne' kleuters de klas binnen! Wat een plezier om al de vriendjes terug te zien! De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen. De kleuters gingen op ontdekking in de nieuwe klas. Ook aan de werktafel werd er al heel wat geëxperimenteerd.

Geniet mee van de volgende beelden:

 

Lees Meer
43 Hits