Nog enkele sfeerbeelden

Nog enkele sfeerbeelden voor het grote vakantie is:

Lees Meer
22 Hits

Uitstap naar De Regenboog

Vandaag vertrokken we met de bus op uitstap naar De Regenboog. Gelukkig was het even getopt met regenen. Het varken had  reuzenhonger en mochten we stukjes oud brood geven, de pony en de ezel eten geen oud brood anders krijgen ze buikpijn. Deze kregen hooi en wat graantjes, de geitjes lusten wel oud brood. We brachten zelf wat hooi tot in de voerderbak in de weide. Nu hebben de dieren zeker eten genoeg!

We speelden op het speelplein en aten een ijsje. Als slot gingen we op ontdekking in de snoelruimte. Wat spectaculair!!!! Iedereen was onder de indruk. Die foto's zijn wel iets minder goed gelukt omdat het er heel donker was. 

Bedankt aan de directie van De Regenboog dat we op bezoek mochten komen!

 

Geniet mee van onze laatste uitstap: 

 

 

Lees Meer
25 Hits

Vaderdag

Het thema Vaderdag zit erop. De kleuters konden weer heel wat ontdekken en experimenteren. We knipten het haar van de grasmannetjes. Dat was ondertussen al héél erg lang! Dankzij het mooie weer konden we ook naar het nieuwe speelplein langs de groene 62. Op woensdag vierden we ook de verjaardag van Jules. De klaspop Jules was er natuurlijk ook graag bij ;-) 

Geniet mee van de sfeerbeelden:

 

Lees Meer
36 Hits

De brandweer

Deze week werkten we rond het thema Beroepen - De Brandweer. De kleuters stonden te popelen om de brand te blussen!! We experimenteerden met een nieuwe techniek aan de werktafel: rode en gele verf mengen met een vork: oranje - vlammen schilderen. We maken ook kennis met de letters B en V, we leren woordstukjes klappen en tellen, we leren heel wat nieuwe woordenschat. We hebben een echte brandweerwagen gemaakt in de bewegingshoek. De kleuters kunnen het huis echt gaan blussen! 

en nog zoveel meer ... 

Geniet mee van de sfeerbeelden 

Lees Meer
34 Hits

Kleuren - KANDINSKY

Van 10 tot en met 21 werkten we rond het thema kleuren. We werkten rond het boekje 'Blauwtje en Geeltje. We maakten ook kennis met Elmer de olifant. Aan de knutseltafel kwamen er verschillende nieuwe technieken aan bod, we toverden met verf ... In de tweede week werkten we rond kunstenaar Kandinsky. De kleuters schilderden een prachtig schilderij! 

Geniet mee van de sfeerbeelden: 

 

Lees Meer
51 Hits

Moederdag

Enkele sfeerbeelden Thema Moederdag: 

Lees Meer
41 Hits

Thema Bloemen

Deze week werkten we rond het thema 'bloemen'. 

Juf bracht bloemen mee naar de klas en in de knutselhoek schilderden we een mooie bloem na met verf.

Buiten in de moestuin zaaiden we gras voor het grasmannetje. 

In de poppenkamer hadden we een bloemenwinkel en in de andere hoeken experimenteerden we met verschillende kleine bloemen. 

We leerden heel wat nieuwe woordenschat bij en telden het aantal woordstukjes. We leerden meten, welke steel is de langste, kortste, leg evenveel blokken ... 

We maakten deze week voor het eerst kennis met 'programmeren'. Dit in de bewegingshoek via spel met opdrachten en ook met de Bee-Bots. Juf Livina kwam naar onze klas om dit samen met de kleuters in kleine groepjes aan te leren. Wat een ontdekking!

Geniet mee van de sfeerbeelden:

Lees Meer
54 Hits

Bijna Pasen

De kartonnen huisjes bouwden we om tot de chocoladefabriek van de Paashaas. Wat had die veel werk om al de paaseitjes op tijd klaar te hebben! In de turnzaal beelden we een bewegingsverhaal uit van 'De haas met de grote voeten'. In de kring speelden we verschillende denkspelletjes. Aan de verschillende werktafels werd heel wat geknutseld en geschilderd. We gingen op zoek naar de echte eitjes bij de kippen op school. (Zijn die ook van chocolade? ... ) 

Geniet mee van de sfeerbeelden:

 

Lees Meer
45 Hits

Thema Boerderij

Van 8 tot en met 19 maart werkten we rond het thema ‘De Boerderij’. De huisjes van de drie biggetjes toverden we om tot de stallen van de dieren van de boerderij. We bouwende een echte weide in de klas zodat de dieren niet konden ontsnappen. Aan de knutseltafel experimenteerden we met verschillende technieken, we telden de dieren en maakten kennis met verschillende cijfers, we benoemden de dieren en telden de woordstukjes.

Op maandag bleef de hamster ‘Fredje’ logeren in de klas.

Op woensdag was Giselle jarig, proficiat!

Lees Meer
73 Hits

Thema: Drie biggetjes

Twee weken werkten we rond het sprookje 'De drie biggetjes en de wolf'. De kleuters vonden dit een fantastisch thema. We bouwden drie huisjes in de bewegingshoek, we knutselden een huisje aan de hand van verschillende technieken aan de knutseltafel, we gingen op zoek naar bakstenen in de school, we bestudeerde de verschillende daken en schoorstenen, we experimenteerden met stro en hout, ook wegen en meten, vergelijken, kwam aan bod ... en nog zoveel meer, ... 

 

Lees Meer
84 Hits

Muziekinstrumenten

Vorige week gingen we aan de slag met het thema muziekinstrumenten. Onze klas werd omgetoverd in een muziekklas vol leuke muziekinstrumenten, opdrachten en spelletjes. Samen maakten we mooie muziek. We leerden de verschillende soorten instrumenten kennen: snaar, blaas en slaginstrumenten. We leerden verschillende muzikale tegenstellingen kennen: snel en traag spelen, hoge en lage tonen. We maakten kennis met verschillende ritmes en leerden mee te spelen en te klappen op het ritme. We leerden luisteren naar de muziek en geluiden om zo de verschillen of gelijkenissen te herkennen,.... . Daarnaast sorteerden en telden we met muziekinstrumenten, zochten we dezelfde bij elkaar, maakten we een muzikale slang, werkten we met patronen van muziekinstrumenten,… Knutselen kwam zeker ook aan bod zo maakten we een schuddoos, stempelden we een muzieknoot, maakten we een xylofoon, … Tijdens de turnles dansten we op verschillende soorten muziek. Het was een groot muzikaal avontuur!

 

Lees Meer
83 Hits

Letters en rijmpjes

De voorbije 2 weken werkten we rond thema letters en rijmpjes.

-          Maandag gingen we meteen aan de slag. We versierden de 1ste letter van onze naam.

-          We telden letters en sorteerden ze bij elkaar.

-          Schrijfoefeningen kwamen aan bod: letters overtrekken, onze eerste letter schrijven groot -klein,….

-          We versieren onze naam met snippers die we hebben geknipt.

-          Onze poppenkamer werd helemaal omgetoverd tot de letterwinkel van opa Brom.

-          We maakten letterpuzzels.

-          Samen speelden we een lettermemory zowel aan tafel als op het digibord.

-          Met plasticine werkten we aan onze fijne motoriek en maakten we letters.

-          Rijmen deden we aan de hand van een tof liedje.

-          We kleurden volgens legende een letter in.

-          Met kleine ringetjes maakten we letters naar keuze na.

-          Tijdens de turnles deden we een reactiespel met letters en vormden we letters met ons hele lichaam.

-          Ook schilderden we een blad om daarna onze naam op te stempelen.

-          …..

 

Kijk zeker eens naar de leuke sfeerbeelden!

 

Lees Meer
91 Hits

De postbode

De voorbije 2 weken werkten we rond thema ‘de postbode’.  We begonnen met een waarneming over de kledij van de postbode. We leerden ook een heleboel nieuwe woorden bij en deden leuke activiteiten. Zo leerden we welke weg de brief aflegt,  telden we met de postbode, maakten we een tekening voor een klasgenoot, sorteerden we brieven, gingen we een brief posten, enz.…. We hebben ook heel wat geknutseld, geknipt, geplakt en geprikt, We hadden zelfs een echt postkantoor in onze klas! Kijken jullie even mee naar de sfeerbeelden?

Groetjes juf Lana

 

3

Lees Meer
101 Hits

Licht en donker - Kerstmis

De laatste 2 weken voor de kerstvakantie werkten we rond het thema 'Licht en donker' en 'Kerstsfeer in de klas'

Ondanks corona maakten we er een heel gezellige periode van. 

Geniet mee van de volgende sfeerbeelden:  

Lees Meer
112 Hits

Sint en Piet

Hij komt, Hij komt .... Vol spanning tellen de kleuters af naar de komst van Sinterklaas. Ondertussen hebben we in de klas al heel wat gedaan. We leerden rijmwoordjes en woordstukjes klappen, tellen en meten, we hebben een mijter geknutseld, we leerden een liedje en een versje ... en nog veel meer ...

Geniet mee van de sfeerbeelden:

 

 

 

Lees Meer
121 Hits

Thema Rock en Roll

Tijdens het thema Rock en Rock, dansen en swingen we erop los. We leren verschillende muziekinstrumenten kennen en bespelen, we leren een leuk versje en dansje, we spelen het spel 'geluidenlotto' en knutselen een gitaar, ... 

Kijk mee naar de volgende sfeerbeelden:

Lees Meer
122 Hits

Thema Herfst

De voorbij 2 weken werkten we rond het thema 'Herfst'. De kleuters leerden heel wat nieuwe woordenschat en begrippen bij. We maakten ook kennis met kriebeltje, eekhoorn, konijn en egel. Met de handpoppen speelden de kleuters poppenkast en gingen ze op zoek naar eikeltjes voor eekhoorn. We boetseerden egel en maakten een warm holletje voor hem met blaadjes. Er woonde ook tijdelijk twee slakken in de klas. Op het einde van het thema zochten we terug een plaatse in de natuur voor slak. 

Fijne herfstvakantie :-) 

Lees Meer
133 Hits

Naar het bos

Op dinsdag 20 oktober reden we met de bus naar het bos. Gelukkig stopte het al vlug met regenen zodat we op zoek konden naar de kabouters in het bos. Bij elke kabouter voerden we een opdracht uit: kastanjes en eikels zoeken, blaadjes en takken ... We zochten dikke en dunnen bomen. We maakten kennis met egel, eekhoorn en uil. Ten slotte leefden de kleuters zich uit op het speelplein. Wat een avontuur!

Lees Meer
165 Hits

Thema fruit

De voorbije twee weken werkten we rond het thema 'Fruit'

Wat een lekker thema ... We proefden verschillende stukken fruit, mmmm

We leerden Rupsje Nooitgenoeg kennen, wat heeft die een grote honger ... 

Lees Meer
141 Hits

Neus snuiten

Hatsjie, Hatsjie ... Ik nies en mijn neus is heel erg vies. 

Een heel toepasselijk thema. De kleuters leren zelf hun neus snuiten. Alle snottebellen in de zakdoek. 

Lees Meer
182 Hits