Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Thema Tanden poetsen - Fruitkampioen

Het tweede thema van september was 'Tanden poetsen'. Alle kleuters brachten een tandenborstel, tandpasta en beker mee naar de klas. Aan de hand van het versje 'Tanden poetsen' leerden de kleuters hoe ze dit moesten doen.

We leerden ook over scherpe tanden bij dieren. We knutselden een krokodil. Volgende technieken kwamen aan bod: zand mengen met verf en de krokodil schilderen, tanden uitknippen en naast elkaar in de mond kleven.

 

Enkelen sfeerbeelden van activiteiten in de klas:

Denkactiviteit tellen, experimenteren met ritmestokjes en opdrachten uitvoeren, verhaal voorlezen in de tent.

Tijdens het thema fruit proeven we elke dag van verschillende soorten fruit. We leren dat fruit gezond is en stimuleren de kleuters om te proeven.

 

We maken een placemat met je kleuter erop als fruitkampioen. Volgende technieken komen aan bod: vingerstempelen, kleuren met vetkrijt en overschilderen met ecoline, knippen en kleven.

Eileen bracht een appel mee naar de klas met een worm erin! Aansluitend vertelde ik het verhaal van Rupsje nooit genoeg. We leerden over eetbaar en niet eetbaar fruit.

We leren dat je de fruitresten en de schil in de fruitemmer moet sorteren. Vervolgens legen we de fruitemmer op de composthoop in de tuin.

 

Wat hebben we al veel bijgeleerd in de Dolfijnklas!

Vele groetjes juf Marieke ;-)

 

 

 

 

Lees Meer
14 Hits

Heen -en weer zak

Begin september hebben alle kleuters een heen -en weer zak gemaakt. In deze zak worden elke maand de werkjes mee naar huis gegeven. Deze zak keert dan ook elke keer terug naar de klas. Er kwamen verschillende technieken aan bod zoals: schilderen met de verfrol, oranje maken door rode en gele verf te mengen met de handen, kleuren en lijmen.

Dolfijne groetjes juf Marieke

Lees Meer
13 Hits

Thema fruit

In de klas leerden we deze week over het thema fruit en vooral over de banaan.

We maakten een smoothie van banaan en kiwi zorgden voor druifjes als hapje. Mmm we hebben hieraan gesmuld! Fruit is lekker en gezond, zo eten we ons buikje rond. :)

Groetjes juf Sarah

 

Lees Meer
25 Hits

Digibord in de dolfijnklas

Sinds dit schooljaar hebben we een digibord in onze klas.

Wat is dit oooo zo fijn!!!!

Hier enkele sfeerbeelden van onze activiteiten hierop.

 

Groetjes juf Sarah

 

Lees Meer
19 Hits

Thema mijn lichaam

Tijdens de tweede week van september leerden de dolfijntjes over mijn lichaam.

We keken met de spiegel wat er allemaal aan ons lichaam te vinden was, we bespraken hoe en waarom we ons moeten wassen en onze tanden moeten poetsen. We speelden hierrond spelletjes en ontdekten verder de hoekjes in de klas.

Wat is het fijn!

Groetjes juf Sarah

 

 

 

 

Lees Meer
14 Hits