Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Welkom Sinterklaas en Zwarte Piet!

Artuur en Sybren zijn "kindjes van de week" bij ons thema "Sinterklaas en Zwarte Piet." We leerden de 1ste letter van Sinterklaas, werkten rond het cijfer "3", maakten een tekening voor de sint en brachten die ook naar de sintbrievenbus. Vandaag kregen we al een brief terug: een grote poster om in de klas uit te hangen. We knipten verschillende stafjes van Sinterklaas en sorteerden die van klein naar groot. We leerden de verschillende chocolades benoemen en leerden ook dat chocolade kan smelten en weer kan stollen. Met duploblokken probeerden we zijn naam te schrijven. En uiteraard verkleedden en schminkten we ons ook. We brachten cadeautjes rond, maakten vlaggetjes en andere versieringen voor het sintfeest, werkten op de computer zoals een echte computerpiet. Aan het digitaal bord maakten we sinterklaaspuzzels. We leerden liedjes en versjes en oefenden ons dansje voor het sintfeest. En donderdag kwam Sinterklaas op bezoek. We mochten naar de turnzaal. We kregen ook wat lekkers om te smullen en heel wat cadeaus voor in de klas. Sommige kleuters gaven een knuffer aan Sinterklaas of Zwarte Piet. Rayan gaf de sint een zoen in zijn baard. En Valentine was eerst heel bang maar deed op het einde met een big smile een "high five" met Zwarte Piet. En fier dat ze was. Met deze cadeaus konden we in de namiddag al spelen. Geniet maar mee!

Lees Meer
34 Hits

Thema "luchthaven".

Als voorbereiding op ons sintfeest van vrijdag 1 december, werkten we een week lang rond het alles wat met de luchthaven te maken heeft. We leerden heel wat nieuwe woordjes bij: cockpit, dalen, stijgen, landen, piloot,stewardess, kepie, seingever, bagage, inchecken, vlucht,....

Vlieg mee met de piloten en stewardessen van de circusklas.

Lees Meer
44 Hits

Ons laatste thema voor de herfstvakantie: "Heksen", met Jinthe als "heksje" van de week.

Twee weken lang werkten we het thema "heksen" uit. We schilderden, kleurden, kleefden heksjes. Ook werkten we rond de begrippen "kleinste, grootste, evengroot" en maakten enkele teloefeningen. We speelden gezelschapsspelletjes waarbij de heksenketel moest gevuld worden. Uiteraard maakten we van onze poppenhoek een heksenhuisje en ook in onze winkel konden we heksenspullen kopen.  Verkleedmateriaal lag er ook en met een bezem en lange heksennagels, vlogen de kleuters als volwaardige heksen rond in de klas. Als afsluiter van dit thema kwam een heks op bezoek. Die vertelde een verhaaltje en de kleuters mochten allerlei vragen stellen.  Zo kwamen ze te weten wat de lievelingssoep was van de heks, wat de favoriete kleur was, of die ooit al eens van zijn bezem was gevallen,... Kijk even mee in onze heksenklas.

 

Lees Meer
50 Hits

Wafels bakken.

Juf was jarig en naar jaarlijkse gewoonte bakken we dan wafeltjes in de klas. De kleuters hielpen mee om het deeg te bereiden: bloem, suiker, eitjes,... alles werd vakkundig in de kom gemengd. Kleuters zagen hoe de boter smolt en uiteindelijk ook bij het deeg mocht. Toen het bakken begon, rook het ook meteen heerlijk in de klas. Nog even laten afkoelen en het smullen kon beginnen.

Lees Meer
59 Hits

Herfst in het bos.

Aangezien Faith maar een korte periode "kindje van de week" was, mocht zij nog eens voor een korte periode "kindje van de week" zijn. Tijdens dit thema leerden we enkele paddenstoelen bij naam.De gemakkelijkste om te onthouden was de vliegenzwam. We zochten samen op het internet naar verschillende soorten. Op het digitaal bord konden de kleuters goed meevolgen. Aan de hand van foto's probeerden we ze na te schilderen. Ook maakten we zelf paddenstoelen met glanspapier. Cijfer "2" werd aangebracht en we maakten er ook een oefening over.

Lees Meer
68 Hits