Sander en Eógan waren "kindjes van de week" tijdens ons thema "Herfst in het bos"

Sander en Eógan waren de kindjes van de week tijdens het thema "Herfst in het bos". We deden weer een heleboel leuke en leerrijke activiteiten, waaronder:
- uitstap naar het bos: we raapten herfstvruchten en bladeren, we zochten naar paddenstoelen, experimenteerden hoeveel kinderen samen een boom konden omarmen en we deden nog andere leuke opdrachten
- prentwaarneming van paddenstoelen: we ontdekten dat er veel verschillende paddenstoelen zijn met verschillende groottes en kleuren
- we schilderden zelf een paddenstoel aan de hand van een prent die we uitkozen
- we leerden een versje over bomen en een liedje over een paddenstoel
- we luisterden naar verschillende verhalen: "Nellie en Cezar gaan naar het bos", "Herfst vol kleuren", "De 4 seizoenen"
- we leerden en oefenden de begrippen "vooraan/eerst, in het midden, achteraan/laatst en maakten er een werkblaadje over
- we speelden een herfstlotto
- we deden een leuk spel met reactiewoorden: de juf zegt zinnen en bij het afgesproken woord (vb: boom) deden we een beweging
- we keken op het digibord naar de foto's die getrokken waren tijdens onze uitstap naar het bos en overliepen nog eens wat we allemaal hadden gedaan
- we klapten verschillende woorden ivm de herfst in lettergrepen
- we deden een leuke stempelactiviteit met verf in de herfstkleuren met dennenappels
- we deden een schrijfoefening: geef alle paddenstoelen een hoedje
- we rangschikten verschillende dennenappels van klein naar groot en maakten er een werkblaadje over
- we dansten op liedjes ivm het thema herfst
- ...

Hieronder zie je enkele leuke foto's uit de klas!

Lees Meer
4 Hits

Naar het bos!

Een nieuwe week, ... tijd voor een nieuw thema. Naar aanleiding van ons thema "Herfst in het bos", trokken we naar het bos in Koekelare. Ondanks de vele regen de afgelopen dagen, lag het bos  behoorlijk droog. Met de laarzen aan de voetjes trokken we door het bos. We zagen heel wat blaadjes in verschillende groottes en kleuren, ook paddenstoelen, bolsters, eikels, naalden, sparappels,... werden opgeraapt. 

 

Lees Meer
17 Hits

Lyara en Jayden waren "de kindjes van de week" tijdens ons thema "Baby"

Lyara kreeg onlangs een kleine baby broer Lyano en daarom was het leuk om in de klas te werken rond het thema "Baby"!

Zo kwam de mama van Lyara met kleine baby Lyano op bezoek in onze circusklas. We konden hem eens van dichtbij zien en leerden een heleboel nieuwe dingen bij! Wat had hij kleine handjes met 10 piepkleine vingertjes, die we samen geteld hebben. Hij had ook nog geen tanden en dronk melk uit een zuigfles. Wat was hij schattig en lief.

We deden ook nog een heleboel leuke activiteiten en werkjes:

- we maakten een vlaggenslinger: we schilderden elk een vlagje en knipten een prentje van een baby uit en kleefden het erop. Dat werd een mooie slinger voor in het huis van Lyara voor haar broertje
- we keken naar veel verschillende prenten en vertelden erover
- we vertelden over onze eigen babyfoto
- we deden een schrijfoefening: versier de rammelaar
- we leerden een liedje en een versje
- we luisterden naar de verhalen met prenten "Kas krijgt een zusje", "Nellie en Cezar" (rond thema baby), "Een nieuwe baby", "Een broertje of een zusje, Roos?"
- we deden een oefening in de kring rond de begrippen "één, weinig en veel" en maakten er ook een werkblaadje over
- we maakten een werkje rond de begrippen "grootste en kleinste" met zuigflessen
- we maakten fruitpap en aten die gezellig samen op
- we tekenden een baby in stapjes
- we maakten een oefening rond "patroon verder zetten" met slabbetjes
- ...

Hieronder enkele leuke foto's!

Lees Meer
13 Hits

Thema baby: fruitpap maken

Aangezien Lyara onlangs grote zus werd van haar kleine broer Lyano werken we in onze circusklas rond het thema 'baby'.

De activiteit 'fruitpap maken' kon dan ook niet ontbreken! We brachten allemaal lekker fruit en betterfood koeken mee naar de klas en staken de armen uit de mouwen om een overheerlijke fruitpap te maken.
Iedereen mocht meehelpen bij het snijden, raspen en uitpersen van het fruit en het breken van de koeken in kleine stukjes. Daarna werd alles goed gemengd. We hadden een grote pot vol met fruitpap!

In de namiddag mochten we lekker smullen samen met alle vriendjes van de klas, mmmmm!

Lees Meer
20 Hits

Lize en Hannelore zijn "kindjes van de week" bij ons thema "Welkom in de circusklas met Nellie en Cezar."

"Welkom in de circusklas" is ons eerste thema van het nieuwe schooljaar. Lize en Hannelore zijn onze "kindjes van de week". Uiteraard leerden we eerst de juffen en het nieuwe speelgoed kennen. We maakten ook kennis met de hoekjes van de klas en maakten al heel wat werkjes. Met juf Isis speelden we het potlodenspel waarbij we de potloden moesten tellen. We schilderden ook al Nellie en Cezar en werkten rond de cijfers "1" en "2". Boekentassen werden vergeleken, prentjes werden bekeken en we maakten ook al een zak om onze werkjes maandelijks mee te nemen naar huis. 

Lees Meer
17 Hits

De eerste schooldag.

26 kleuters staan paraat als de bel gaat.  Geen enkel traantje is er te bespeuren. Met blije gezichtjes stappen ze de circusklas binnen. Nog wat onwennig in het begin, maar lang duurt dat niet. De 5 kleuters die al in de circusklas zaten, tonen fier de verschillende hoekjes aan de nieuwkomers. We maakten kennis met de nieuwe juffen, de nieuwe klassen en het nieuw speelgoed.  Hoekjes werden verkend en afspraken werden gemaakt. Ook werd er kennis gemaakt met de klaspoppen  Nellie en Cezar. Als afsluiter van de eerste schooldag, kregen de kleuters een ijsje.Geniet mee met enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag in de circusklas. 

Lees Meer
28 Hits