Fenna, ons tweede "kindje van de week" bij het thema: "Ik poets mijn tanden."

We startten het thema met het poetsen van onze tanden. Hoe we onze tanden proper kunnen houden en wat we best niet te veel eten, het werd allemaal besproken. In de snoezelhoek hadden we ook geurpotjes, op de thematafel lag er heel wat materiaal dat met "hygiëne" te maken had. Zo leerden we ook badparels kennen en zagen we wat ermee gebeurde in warm water. Voor ons wiskundelesje gingen we aan de slag met handdoeken en washandjes. Zo zagen we dat we heel wat washandjes nodig hadden om een handdoek vol te krijgen. Een gastendoekje daarentegen kregen we vol met slechts 2 washandjes. Zo waren we ondertussen bezig met "meten". We probeerden een tandenborstel te tekenen, wat bij velen al goed lukte. En onze winkel zat vol met spulletjes die we nodig hebben bij onze dagelijkse hygiëne. Helaas werd die na enkele dagen gesloten wegens te nonchalant opruimen. Volgende week, bij ons nieuw thema, mag de winkel weer geopend worden. Hopelijk met meer succes.

Lees Meer
1 Hits

Ons eerste "kindje van de week".

Bij elk thema staat 1 kleuter centraal. Dit is ons "kindje van de week". Deze kleuter mag vooraan staan in de rij, mag als eerste aan een geleide activiteit meedoen en staat heel vaak op de foto gedurende die periode. Bij elk nieuw thema (duurt meestal 2 weken), is er een nieuw "kindje van de week". Dit gebeurt met een beurtrol zodat iedereen gedurende dit schooljaar eens aan bod komt en zo wat extra belangstelling krijgt.

Augustijn is ons eerste "kindje van de week".

We werkten uiteraard vooral rond het inrichten van de klas, het versieren van onze verjaardagskalender, het aanbrengen van onze aanwezigheidskalender. We maakten ook al kennis met cijfer "1" en maakten er ook al een oefening over. We vergeleken de verschillende boekentassen en keken hoe die open en dicht gingen. We maakten een verzamelbundel voor onze liedjes en versjes. Dit deden we met verfrollen. We kleurden ook kleurplaten over ons nieuw thema. Onze klaspoppen Nellie en Cezar kwamen ook uitgebreid aan bod.

<p>

</p>

Lees Meer
15 Hits

Een nieuwe start in de circusklas.

Maandag 3 september. 15 kleuters stonden bij het belsignaal in de rij, klaar om met hun mooi versierde bril naar de circusklas te stappen. Na een kennismaking met de klaspoppen en wat afspraken te maken, kon het verkennen in de verschillende hoekjes beginnen.De speelhoekjes boven bleven nog eventjes dicht, maar vanaf donderdag leren we ook deze hoekjes kennen. Met verf schilderden we Nellie of Cezar, poppen werden aan- en uitgekleed, er werd getimmerd en ook de kleurhoek en de snoezelhoek werden volop verkend. De dag werd afgesloten met een lekker ijsje. Ook juf Jolien kwam dinsdagnamiddag in de klas en kon zo genieten van een bende enthousiaste kleuters. Hier enkele sfeerbeelden van de eerste 2 dagen van het nieuw schooljaar. 

Lees Meer
19 Hits