Laatste zwemles

Woensdag was onze laatste zwemles. We zwommen met kleren aan en mochten dan ook nog even vrij spelen.

 

Lees Meer
5 Hits

Goocheltrucs

In de lessen WO leerden we over magneten. Als afsluit van deze lessen kregen de leerlingen de opdracht om een goocheltruc uit te voeren met magneten. Dit filmden we dan en toonden we aan de kleuters. Via onderstaande links kun je de filmpjes bewonderen.

Lees Meer
23 Hits

Aquadrones

Gisteren stond onze tweede uitstap van de week gepland! We trokken naar De Spuikom in Oostende om samen met de mannen van Horizon educatief aquadrones te maken. We kregen eerst wat uitleg over het nut van aquadrones en daarna mochten we zelf aan de slag gaan! Door zelf uit te proberen moesten we een drone hebben die vooruit en achteruit ging en naar de bodem kon gaan. Niet zo simpel, maar bij iedereen is het gelukt!

Lees Meer
28 Hits

Ijzertoren en dodengang

Maandag mochten we terug op uitstap! Het is altijd uitkijken naar zo'n momentjes. Want in deze tijden, koesteren we dit nog meer!

In de voormiddag kregen we door gids Koen een rondleiding in de Ijzertoren. In de namiddag trokken we naar de dodengang. Omdat iedereen echt wel goed geluisterd had, kregen we nog een extra verrassing van juf! We trokken nog voor een halfuurtje naar ' De Ijzerboomgaard'. Een prachtig domein waar je kan wandelen, maar vooral ook heel wat kan spelen. Een geslaagde dag!

 

Lees Meer
23 Hits

Trucage: foto's

Opnieuw een les rond trucage, namelijk getrukeerde foto's maken.

Kijk maar even mee.....

Lees Meer
36 Hits

Samen eten in de klas.

Dat samen eten in de klas vinden wij toch wel heel gezellig!

Lees Meer
45 Hits

ijsjes!

Voor de vakantie werden we verwend door de ouderraad met lekkere ijsjes! Bedankt ouderraad!

Lees Meer
52 Hits

Boekenpraatje

Een tijdje geleden kregen de leerlingen de opdracht om een boek te lezen. Hierbij moesten ze enkele schriftelijke en creatieve verwerkingen maken. Vorige week moesten ze het boek dan voorstellen voor de klas. Door de boekenpraatjes leerden de leerlingen wat nieuwe boeken kennen. Ze slaagden er in om elkaar warm te maken om andere boeken te lezen.

 

Lees Meer
49 Hits

Goocheltrucs

Na onze nepwonden was het tijd voor goocheltrucs! We zijn gestart met onze tweede les van taal in het thema 'trucs en trucage'. Voor deze les moesten de leerlingen in groep een goocheltruc opzoeken, inoefenen en voor de klas brengen. De ene goocheltruc lukte al beter dan de andere ;D.

Lees Meer
44 Hits

Paaseitjes zoeken

Vrijdagmiddag kwam de paashaas enkele chocolade eitjes in onze klas verstoppen.....Mmmm...

 

Lees Meer
41 Hits

Nepwonden maken

Maandag zijn we gestart met een nieuw thema in de taalles. Het thema is trucs en trucage. In films zijn slachtoffers natuurlijk niet echt gewond, maar krijgen ze nepwonden. De zesdes testten dit zelf eens uit. Wat wax, bloem, paprikapoeder, currypoeder, zwarte oogschaduw, rode lippenstift, nepbloed...... En dit is het resultaat. Ik ben benieuwd wie even schrok toen zijn zoon of dochter thuis kwam....Net echt toch?

Lees Meer
51 Hits

Fun op de speelplaats

Samen genieten van een gezamenlijk spel op de speelplaats!

En ja ,je ziet het goed....Ook de zesdes houden nog van een rondje zakdoekje leggen ;) !

Lees Meer
48 Hits

Opdracht feestpakket jeugdboekenmaand

Begin deze maand kregen we van de bibliotheek een feestpakket n.a.v. de jeugdboekenmaand. In het feestpakket zaten 10 boeken, een stickervel en enkele opdrachten. 1 van de opdrachten voerden we deze week uit. De leerlingen trokken een naam van een klasgenoot en moesten voor die bepaalde leerling een boek uitkiezen, inpakken en versieren. De cadeautjes werden vrijdag dan uitgedeeld. Spannend moment! Sommigen begonnen al onmiddellijk te lezen in hun gekregen boek.

Lees Meer
57 Hits

Cursus: red een leven

Vandaag kwam Irène een ganse dag naar de klas om de cursus ' Red een leven' te geven. Irène is zelf verpleegkundige in het AZ Sint Jan in Brugge. In de voormiddag kwam het theoretische deel aan bod. We leerden het verschil tussen EHBO en DHBO  en leerden hoe we hulp konden bieden. In de namiddag moesten de leerlingen de theorie omzetten in de praktijk. Alles wat ze gezien hadden, mochten ze nu uitoefenen op een pop. Ze deden dit allemaal fantastisch en weten nu zeker en vast hoe je een leven kan redden!

 

Lees Meer
50 Hits

Cozmix

Maandag stond eindelijk onze eerste uitstap gepland. We gingen naar Cozmix! We kregen een planetariumvoorstelling en brachten een bezoekje aan de sterrenwacht. Daarna volgden we een workshop ruimtevaarder (quiz) en marsrovers programmeren.

Het was een leuke en leerrijke dag!

 

Lees Meer
46 Hits

Op raambezoek bij Bastien

Bastien zit ondertussen al enkele weken in quarantaine. De voorbije weken hielden we contact via live gesprekjes met Smartschool, maar vandaag verrasten we hem met een raambezoekje! Als alles goed gaat dan mag Bastien maandag eindelijk terugkomen naar school.We kijken er al naar uit!

Lees Meer
63 Hits

Make-over leeshoek!

Onze leeshoek werd nog gezelliger! De zesdes zullen nu nog beter kunnen lezen in deze comfortabele zetel!

Lees Meer
45 Hits

Start jeugdboekenmaand!

Gisteren werd het startschot gegeven van de jeugdboekenmaand! Om 13u30 keken we naar de startshow die we live konden volgen via YouTube. Dit jaar is het thema van de jeugdboekenmaand ' Lezen is een feest!' . Deze maand moeten de leerlingen ook een boekbespreking voorbereiden.

 

 

Lees Meer
49 Hits

Samenvatting WO in Word.

Donderdag staat er een toets van WO gepland. Daarvoor is een goede studiemethode nodig. Daarom leerden we hoe we een goede samenvatting maken in Word. 

Lees Meer
57 Hits

Beeld: Anthony Breslin

Deze middag leerden we in de knutselles over kunstenaar Anthony Breslin. We onderzochten zijn werken en daarna moesten we zelf aan de slag in groep. Eerst tekenden we met ons volledig lichaam ( Ja, ook met de mond en tenen ;) !) verschillende figuren. Daarna werkten we af met verf.

Lees Meer
58 Hits