Les in de speelweide

Gisteren ruilden we in de namiddag ons klaslokaal om naar de speelweide.

We namen onze boeken van WO en Frans mee naar buiten en deden daar de lessen.

Werken lukte nog beter met een frisse neus en het geluid van de vogeltjes op de achtergrond!

Lees Meer
40 Hits

Een briljant schoolfeest!

Jullie deden het super!!

Lees Meer
43 Hits

Zo van die gezellige momentjes in de bib.....

Zo van die gezellige momentjes in de bib.....

 

Lees Meer
39 Hits

Taal: trucs en trucage

Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema van taal: trucs en trucage.

De eerste les ging over grimeren van wonden ( snijwonden, brandwonden, ...).

Dit was het ideale moment om de zus van juf uit te nodigen. Zij volgde namelijk een opleiding grimeren.

De leerlingen probeerden stap voor stap op elkaar. Bewonder hier de prachtige resultaten!

OPGELET: niet voor gevoelige kijkers ;)

Lees Meer
68 Hits

Carnaval!

We hadden een fantastische namiddag!

Lees Meer
63 Hits

Cozmix

Vandaag bezochten we Cozmix. Een ideale voorbereiding op de ruimteklassen!

Onze enthousiaste gids nam ons eerst mee op het domein voor een tocht via het planetenpad.

We kregen heel wat informatie over de verschillende planeten door middel van verschillende beelden. Het was natuurlijk wat frisjes, maar de gids loste dit op met verschillende bewegingsspelletjes.

Na onze tocht konden we ons installeren in het planetarium. Daar bekeken we een filmpje over de ruimte.

In de namiddag maakten we onze eigen komeet! 

Om de dag af te sluiten, gingen we nog eens kijken bij de gigantische telescoop. Door het slechte weer konden we jammer genoeg niks zien.

 

Lees Meer
71 Hits

Bezoek aan het Sigo

Ook al willen we het nog niet echt geloven, maar het middelbaar komt toch steeds dichterbij.....

De leerlingen moeten stilletjes aan toch al beginnen nadenken welke richting ze volgend schooljaar ze willen volgen. Om deze keuze wat vlotter te laten verlopen, brachten we een bezoekje aan het Sigo in Gistel.

De leerlingen kregen eerst wat uitleg over de school en de verschillende vakken door de adjunct directeur. Daarna konden ze deelnemen aan 2 lessen. Ze konden kiezen tussen: PO, koken, latijn, media en STEM.

Sommige leerlingen waren onder de indruk, anderen heel enthousiast en enkelen waren toch blij dat ze nog eventjes kunnen genieten van de lagere school :) 

Lees Meer
67 Hits

Schaatsen!!

Voor de kerstvakantie gingen we normaal gaan schaatsen in Oostende. Dit bezoekje viel jammer genoeg letterlijk in het water. Gelukkig plande juf een extra bezoekje aan de schaatsbaan. Deze keer gingen we schaatsen in het Boudewijnpark in Brugge. 

Plezier verzekerd!!

Lees Meer
73 Hits

Sneeuwpret met ons pete- en metekindje

Lees Meer
72 Hits

Krabben vangen!

Gisteren spraken we met onze gids af aan de vuurtoren ' De lange Nelle' in Oostende. We trotseerden de kou en de gids nam ons mee op een wel heel interessante tocht door een stukje van de haven. Na het theoretische deel was het tijd voor het praktisch deel. Krabben vangen! Het was even wachten, maar na een tijdje hadden we allemaal heel snel een mooie vangst!

Lees Meer
79 Hits

WO: een veilige werkplaats

In de les WO leerden we ook over een veilige werkplaats. We leerden dat er reglementen zijn, aangepaste kledij en dat er op sommige plaatsen ook gebodsborden hangen.

Juf had verschillende soorten kledij mee. Dit moest natuurlijk eens getest worden!

 

Lees Meer
69 Hits

Confituur maken tijdens de les WO

In de voorbije lessen WO leerden we over verschillende bewaringstechnieken van voedsel. Pekelen, koude  / warme temperatuur, roken,...waren enkele voorbeelden. Om de les af te sluiten, maakten we onze eigen confituur. Ook hiervoor moesten we enkele bewaringstechnieken toepassen.

De deksels in warm water leggen.

Lees Meer
65 Hits

Metend rekenen: meetcircuit

Lesjes rekenen willen niet enkel zeggen het invullen in een werkboek. Dit betekent ook DOEN!

Vorige week legden de leerlingen per 2 een meetcircuit af. Ze moesten vaak eerst schatten en daarna de oefening uitvoeren.

 

 

Lees Meer
85 Hits

Huisdieren op bezoek in de klas!

De voorbije weken hadden we niet alleen ons klasdier Marcelleke in de klas, maar kwamen er verschillende andere huisdieren op bezoek. De leerlingen verdienen met hun eigen monstertje puntjes als ze goed gedrag tonen. Die puntjes kunnen ze inzetten voor een leuke beloning. 1 van de beloningen voor 90 punten is: breng je huisdier mee naar de klas.

Deze beloning is erg gewild en we hadden dus de voorbije weken al 3 huisdieren op bezoek. De poes van Bavo, de hond van Michelle en het konijn van Noor.

Lees Meer
87 Hits

Baby Naud voor het eerst op bezoek!

Een tijdje geleden kwam juf Lien met haar kersverse baby Naud op bezoek. We knutselden een mooie stoel om cadeau te geven. We waren allemaal heel enthousiast. Kleine Naud heeft wel niet veel van het bezoek beseft, want hij lag flink te slapen....

Lees Meer
81 Hits

Bezoek Ijzertoren en Dodengang

Vandaag trokken we op uitstap naar Diksmuide. Onder het stralend herfstzonnetje bezochten we de Ijzertoren en in de namiddag de Dodengang. Gids Walter nam ons mee op pad en vertelde ons heel wat over de Eerste Wereldoorlog. Om te starten nam hij ons mee naar verdieping 22. Daar hadden we een fantastisch zicht over Diksmuide. Op deze plaats legde hij aan ons uit hoe Diksmuide onder water werd gezet door het open zetten van de sluizen. Daarna startten we onze tocht naar beneden. We kregen onder andere informatie over de kledij van de Belgische, Franse en Duitse soldaten. We konden ook ruiken aan chloorgas en mosterdgas. Dit was niet zo'n aangenaam geurtje..... Na wat krachtvoer op te doen, zetten we onze uitstap verder naar de Dodengang. Hier moesten we proberen met zo veel mogelijk in een bunker te kruipen. Het lukte ons om met 10 in 1 keer er in te geraken. Dit was wel niet zo comfortabel , maar het lukte ons!

Toen de gidsbeurt er op zat dan kregen we mooie complimentjes van de gids. Hij zei dat hij nog nooit eerder zo'n groep had gehad die zo veel vragen stelde en zo geïnteresseerd was. Een dikke pluim dus voor de hele klas!

Geniet mee van enkele sfeerbeelden!

Lees Meer
106 Hits

Margaux is jarig!

Proficiat lieve meid! Bedankt voor de lekkere traktatie!

Lees Meer
100 Hits

Eet lokaal: eieren en kastanjes

Woensdag maakten we de eieren klaar van onze eigen kippen op school en bakten we de kastanjes die we verzamelden tijdens onze uitstap naar het bos.

De eitjes vielen in de smaak, de kastanjes wat minder ;)

Lees Meer
99 Hits

Champignons telen in de klas

Enkele weken geleden haalden we een champignonteelkit in de klas. Op 2-3 weken tijd zagen we de aarde veranderen in schimmel. Toen we donderdag de klas verlieten dan zag onze teelkit er zo uit :

Toen we vandaag in de klas kwamen dan was er heel wat veranderd! Onze champignons waren klaar om geoogst te worden!

De champignons werden gewassen en morgen zullen we deze bakken. De champignons zullen als proevertje aangeboden worden op onze ' Eet lokaal' dag.

Mmmmmm........

Als alles goed verloopt dan zullen we normaal een 2de en hopelijk ook een 3de keer kunnen oogsten!

 

Lees Meer
95 Hits

Naar het bos met de circusklas

Gisteren trokken we onder een stralend herfstzonnetje naar het bos in Koekelare. Met onze kaboutermuts en rode wangen trokken we zeker de aandacht van de kleutertjes.

In groepjes voerden we samen met de kleuters leuke opdrachtjes uit die we vooraf hadden voorbereid. Met een spiegeltje keken we naar de onderkant van een paddenstoel. Om ter verst gooien met sparappels, eikels en kastanjes stond ook op ons lijstje. Na de opdrachten mochten we nog even het bos verkennen. Heel wat leerlingen verzamelden tamme kastanjes. Deze zullen we morgenochtend klaar maken in de klas.

Een geslaagde voormiddag!

Lees Meer
103 Hits