Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Bibster

Donderdag hadden wij de eer om als eerste het spel ' bibster' te spelen.

Bibster is een spel op de computer waarbij de leerlingen verschillende vragen moeten oplossen over de bibliotheek. Bij het spel hoorden ook enkele doe-opdrachten. 

We leerden hoeveel boeken je maximum kan ontlenen, wat de kostprijs is van een lidkaart, hoe je een boek kan opzoeken.......en nog veel meer!

In de namiddag lunchten we allemaal samen en las Veerle voor uit een prachtig boek. Elke leerling mocht tijdens het vertelmoment tekenen wat hij/zij in zijn/haar fantasie zag.

( Jelle en Bjarne waren net aan het opzoeken in de bib)

Lees Meer
34 Hits

American games

Op maandag 6 november waren we te gast in Oostduinkerke voor de American games. Dit werd georganiseerd door SVS. We konden heel wat Amerikaanse sporten uitproberen zoals baseball, rugby....

Bedankt aan mama Melissa ( Gianni) en papa Peter ( Aaron) om mee een groepje te begeleiden!

 

 

Lees Meer
40 Hits

De landen van Europa

In de lessen WO gaat het over de landen van Europa. Via een groepswerk leerden we wat meer over 15 Europese landen. Aan de hand van infofiches en met behulp van de tablets en qr-codes vulden we onze werkbundel in.

Lees Meer
47 Hits

Poppenspel

In de les taal speelde juf een poppenspel over een mol en een eekhoorn. We bekeken de lay out van een poppenspel wat van dichterbij en dan was het aan ons! Per twee stelden we zelf een poppenspel op, maakten onze personages en speelden dit voor de klas.

 

Lees Meer
45 Hits

Het land van Calcimus

Deze middag speelden we met de hele klas het spel van Calcimus. Calcimus is een koning die ziek wordt, omdat hij te weinig voedingsstoffen inneemt. Elk team was in het spel een ridder en moest zoveel mogelijk voedingsstoffen verzamelen. Ze kregen dit niet zomaar natuurlijk! Eerst moesten ze een vraag rond gezonde voeding correct beantwoorden!

Lees Meer
53 Hits