Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Tuur de garnaal

Vrijdagmiddag trokken we met de bus naar Oostende. Iedereen was heel enthousiast, want......we gingen garnalen gaan kruien!

Voor we in zee gingen, moesten we een speciaal pak aantrekken. Het was een heel grappig zicht, want voor velen was het pak 'ietsje ' te groot. Toen we volledig in tenue waren, kregen we eerst wat uitleg. In zee gaan blijft gevaarlijk dus we moesten goed luisteren! En dan was het zover! Met het net en enkele bakken om onze vangst in te doen, trokken we naar de zee. We verdeelden ons in 2 groepen, en gingen met het net in zee. Hoge golven maakten het extra leuk! Onze vangst was ook niet mis! Garnalen, krabben, zeewier en nog veel meer!

Hier enkele foto's.... Van het kruien zelf hebben we jammer genoeg geen foto's, want juf ging ook mee in zee.

 

Lees Meer
6 Hits

Bonjour! ça va? Tu es d'où?......

Bonjour! ça va? Tu es d'où?.....

Dit zijn slechts enkele zinnen die de leerlingen uit 5B al perfect kennen. Momenteel hebben we al 4 unités geleerd. Om het spreken nog eens te oefenen, kregen de leerlingen de opdracht om zelf een toneeltje in elkaar te steken. De woorden / zinnen die we al geleerd hadden, moesten aan bod komen. Dit lukte hen zeer goed...

 

Lees Meer
7 Hits

Bezoek aan de bib!

Elke laatste vrijdag van de maand staat er een bezoekje naar de bib gepland. De leerlingen krijgen dan de kans om een boek te ontlenen en dit in de klas of thuis te lezen.

Lees Meer
8 Hits

Fietse Fietse

Stad Gistel organiseert voor alle Gistelse scholen een fietsnamiddag.

Onder politiebegeleiding fietsten we tot aan Zomerloos.

Daar konden we fietsen in een verkeerssituatie, deelnemen aan een behendigheidsparcours, ervaren wat een dode hoek is en meedoen in een interactieve quiz!

Een fijne namiddag voor iedereen!

Lees Meer
5 Hits

Harde werkers in de moestuin!

In het 5de leerjaar zijn we verantwoordelijk voor de moestuin. Vandaag mochten we voor de eerste keer de handen uit de mouwen steken.Na het harde werk maakten we met onze oogst lekkere, gebakken aardappeltjes. Volgende week staan de wortelen op het menu. Geniet van enkele sfeerbeelden....

 

 

Lees Meer
36 Hits