Freakshakes maken

Een nieuwe periode hoekenwerk werd opgestart!

We maken kennis met de cyberhoek, reizen doorheen Europa, spelen ping pong, maken een toneel, ... Te veel fijne dingen om op te noemen!

Maar ook deze trend bereikte Snaaskerke: 'freakshakes'.

Bij juf Jolien in de kookhoek gaan de leerlingen culinair en creatief aan de slag!

 

Lees Meer
17 Hits

Gezelligheid troef....

Regen houdt ons niet tegen om het gezellig te maken op de speelplaats!

Lees Meer
13 Hits

UPDATE witloof

Ons witloof na 20 dagen.....Dat wordt smullen!!

Lees Meer
12 Hits

Theorieles moestuin

Binnenkort zullen we weer onze handen uit de mouwen steken in de moestuin. Voor we terug beginnen zaaien, kregen we eerst een theorieles over de moestuin van Jan. We leerden groenten indelen in groepen: wortelgewassen, peulgewassen, bladgewassen, aardappel, ......

Lees Meer
12 Hits

Pyjamadag

Een gezellige pyjamadag waarbij we eens stil stonden bij de kinderen die thuis les moeten volgen via Bednet.

Lees Meer
15 Hits

Witloof telen

Vorige week mocht juf een gratis witloofteelkit afhalen bij het bedrijf Inagro in Roeselare.

We gingen er meteen mee aan de slag. In een emmer legden we de witloofwortels. We deden er 2 liter water bij en dekten alles af met een zwarte plastic zak. De witloof moet namelijk zo veel mogelijk in het donker zitten en in een ruimte met een temperatuur van 14° C-18°C. Elke dag controleren we de witloof en af en toe moeten we wat voedingsstoffen toevoegen. Binnen 16 dagen kunnen we hopelijk smullen van heerlijke witloof. Elke leerling kreeg ook een boekje mee met enkele lekkere recepten die je met witloof kan bereiden. Zeker de moeite waard om eens thuis uit te proberen!

 

Lees Meer
16 Hits

Carnaval

De leerlingen van 5B deden hard hun best om zich gek te verkleden!

Lees Meer
25 Hits

Peer tutoring

Vrijdag voor de vakantie zijn we gestart met de eerste les peer tutoring.

De eerste techniek die de leesmakkers moesten toepassen was ' snuffellezen'.

Wat is de titel? Wie is de auteur? Waarover zal het verhaal gaan als je gewoon de tekeningen bekijkt?

Dit waren enkele vragen die de leerlingen voor het lezen moesten beantwoorden.

Na deze vragen te beantwoorden, konden de leerlingen om de beurt beginnen voorlezen.

Ze deden dit allemaal super!

Lees Meer
19 Hits

WO: elektriciteit

Deze week leerden we in de lessen WO over de werking van elektriciteit. Aan de hand van proefjes leerden we onder meer over statische elektriciteit, energiebronnen, stroombronnen, geleiders,......

De leerlingen maakten zelf een gesloten stroomkring waardoor ze een lampje lieten branden en een bel lieten rinkelen. Ze testten ook verschillend materiaal om na te gaan of het een geleider was.

Kijk even mee.......

 

Lees Meer
29 Hits

Toneel: de koning die zijn schoenen kwijt is

Vrijdagmiddag voerden de leerlingen een toneel op voor hun klasgenoten met als titel: 'De koning die zijn schoenen kwijt is.' Iedereen leefde zich perfect in in hun rol. Dit belooft voor de musical.....

Lees Meer
35 Hits

Bib: gedichtendag

Deze middag werden we uitgenodigd in de bib voor een workshop naar aanleiding van de gedichtendag op donderdag 25 januari. We kregen heel wat materiaal aangeboden waaruit we elk een gedicht konden kiezen. Het gekozen gedicht werd versierd en in een omslag gestopt. Deze omslag zal binnenkort in een vriendje van de klas zijn / haar brievenbus zitten. We hadden ook nog tijd om een boekje uit te kiezen en rustig wat te lezen op de zolder. Op het einde kregen we van de bib nog een prachtige gedichtenbundel cadeau!

Lees Meer
37 Hits

Presentatie kangoeroeklas

Vandaag konden we genieten van enkele interessante presentaties van de leerlingen uit de kangoeroeklas. We leerden onder andere wat meer bij over morsecode, licht- en rooksignalen, codes die bij de politie gebruikt worden en nog veel meer! Een dikke proficiat aan alle kangoeroes!

 

 

Lees Meer
38 Hits

WO: de regenworm

In de lessen WO hadden we het deze week over de regenworm. We leerden wat meer bij over zijn leefomgeving, de lichaamsdelen van de regenworm en de voortplanting. Hier hoorde natuurlijk het maken van een ' huis ' voor de regenworm bij. De bak met wormen blijft de hele week in de klas staan en elke dag gaan we op onderzoek naar de veranderingen.

Lees Meer
41 Hits

Werken in de moestuin.

De moestuin onderhouden is gedurende het volledige schooljaar de taak van het 5de leerjaar. Voor de vakantie werkten we vooral de wilgenhut af.

Lees Meer
35 Hits

Book- in - a - box

Voor de kerstproef van spreken hielden de leerlingen een boekbespreking. Met behulp van een zelfgemaakte box met spulletjes in gaf elke leerling een prachtige presentatie! Juf was heel trots!

Lees Meer
47 Hits

Ik draag fluo!

Voor de vakantie wonnen wij met onze klas de fluobeker!

Lees Meer
36 Hits

Schaatsfun!

Voor de vakantie trokken we met het 5de leerjaar naar de schaatspiste in Oostende.

We maakten heel wat plezier en sommigen durfden het aan om eens een kunstje op het ijs te demonstreren....

 

 

Lees Meer
39 Hits

Schrijfles toverdranken

Na het schrijven van een recept voor een toverdrank mochten de leerlingen van 5B dit naar voor brengen.

 

Lees Meer
78 Hits

Bibster

Donderdag hadden wij de eer om als eerste het spel ' bibster' te spelen.

Bibster is een spel op de computer waarbij de leerlingen verschillende vragen moeten oplossen over de bibliotheek. Bij het spel hoorden ook enkele doe-opdrachten. 

We leerden hoeveel boeken je maximum kan ontlenen, wat de kostprijs is van een lidkaart, hoe je een boek kan opzoeken.......en nog veel meer!

In de namiddag lunchten we allemaal samen en las Veerle voor uit een prachtig boek. Elke leerling mocht tijdens het vertelmoment tekenen wat hij/zij in zijn/haar fantasie zag.

( Jelle en Bjarne waren net aan het opzoeken in de bib)

Lees Meer
132 Hits

American games

Op maandag 6 november waren we te gast in Oostduinkerke voor de American games. Dit werd georganiseerd door SVS. We konden heel wat Amerikaanse sporten uitproberen zoals baseball, rugby....

Bedankt aan mama Melissa ( Gianni) en papa Peter ( Aaron) om mee een groepje te begeleiden!

 

 

Lees Meer
123 Hits