Eerste zwemles

Na lang wachten mochten we deze week voor de eerste keer zwemmen in het vernieuwde zwembad van Gistel of was het nu een burcht???

We bewaakten onze burcht in de gracht:

- Onder water als vissen of kikkers lagen we op de loer.

- Op onze rug tuurden we in de lucht om aanstormend luchtgeweld op te merken.

- We brachten onze koning zo snel mogelijk naar de overkant.

 

 

 

 

Lees Meer
9 Hits

Feest in de klas!

Sinterklaas en de kerstman daagden de scarabeetjes uit om een eigen klasfeest te organiseren.  Ze moesten daarvoor wel eerst verschillende opdrachten vervullen.  Vol enthousiasme gingen de scarabeetjes de uitdaging aan.  

We belden de directeur op om toestemming te vragen. 

We stelden een menu samen.

We nodigden de leerlingen en meester van het derde uit met zelfontworpen uitnodigingen.

We versierden de klas.

De sint zag dat het goed was en vorige week vrijdag genoten we van een film en hapjes tijdens ons feestje.

Dankjewel aan de mama's en papa's voor lekkere hapjes en drankjes.  Chips, nootjes, salami, 80 pannenkoeken, ananastaart, ... mmmm....heerlijk!!

 

 

 

 

 

 

Lees Meer
10 Hits

Franz Schubert achterna!

We kropen in de huid van Franz Schubert, een Oostenrijks componist.  Op zijn prachtige melodieën speelden we piano met onze vingers en met ons hele lichaam bewogen we sierlijk over een levensgroot klavier.  Tegen het einde van de workshop componeerden we zelfs ons eigen dansstukje.  Wat een prachtig staaltje teamwork!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees Meer
10 Hits

Nieuwsuitzending

In het vierde leerjaar zitten er journalisten in wording.  Tijdens het thema nieuws kropen de leerlingen in de huid van journalisten en brachten het nieuws tijdens een zelfbedachte nieuwsuitzending.

Jarne en Thyben maakten zelfs hun eigen TV en micro.  Met terugspoelfunctie (check de trui van Jarne ;-) )!!!

Lees Meer
8 Hits

Afvalbad

Tijdens het afvalbad leerden de scarabeetjes tijdens verschillende leuke activiteiten milieubewust omgaan met afval.

- composteren

- bloemen planten

- sorteren

- afvalarm winkelen

- recyclage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees Meer
9 Hits

Klasbibliotheek: opgeruimd staat netjes!

Dankjewel Hanne en Flo om in jullie vrije tijd de klasbibliotheek te ordenen en te labelen.

Good job!!!

Lees Meer
45 Hits

Mummies in Brugge

Wij, de scarabeetjes van het vierde leerjaar gingen naar een tentoonstelling in Brugge over mummies. We zagen er een steen, Rosetta, met drie geschriften waaronder de hiërogliefen waarin we in de klas onze eigen naam schreven.  

De scarabees vonden we heel mooi.  

We leerden heel wat over de Egyptenaren: hoe creatief ze waren, hoe ze mummies inwikkelden, hoe ze de verbanden vast maakten (met hars), dat ze de hersenen uit de neus peuterden met een haak, dat ze de organen bewaarden in kanopen, dat ze ook dieren mummificeerden, dat ze eten offerden om de goden gunstig te stellen, zodat de farao's naar het hiernamaals konden, ...

Het was een leerrijke en boeiende uitstap!  En zelfs leuk toen we even dansten 'like an Egyptian' ;-)

 

Lees Meer
46 Hits

Oriënteren

In de les wereldoriëntatie leerden we ons oriënteren met de zon en met het kompas.

We tekenden een windroos met windstreken en tussenwindstreken.

Juf Winnie fietst naar huis in zuidoostelijke richting, de school ligt in het westen van het basketveld, wie kan in de boom klimmen die in het zuidwesten staat?

De scarabeetjes raken het noorden niet meer kwijt!

Lees Meer
38 Hits

Sportdag: Op ontdekkingsreis!

Op maandag 17 september gingen we op ontdekkingsreis tijdens de sportdag.  Samen met nog andere klassen uit andere scholen beleefden we onder een stralende zon een fantastisch mooie dag.  In de fotogalerij van de schoolwebsite kunt u alle foto's bekijken. 

Lees Meer
37 Hits

Mummies in actie!!!

In het verhaal van Dummie de mummie dat juf voor ons voorleest is een vrachtwagen geladen met drie sarcofagen en evenveel mummies onderweg naar een museum wanneer de bliksem inslaat.  Hoe gaat het verhaal verder?

We lieten onze fantasie werken en speelden in groepjes wat er volgens ons verder gebeurde. Het werden verrassende, originele toneeltjes!

Lees Meer
34 Hits

Happy birthday Arthur!

Op vrijdag 7 september was onze nieuwe, vrolijke klasgenoot Arthur jarig. We smulden van een lekkere cake die hij samen met zijn mama had gemaakt. (Dankjewel!)

 

Lees Meer
37 Hits

Welkom scarabeetjes!

Op maandag 3 september mocht ik 19 nieuwe scarabeetjes verwelkomen in het vierde leerjaar.  Met hun fantastisch mooie en originele brillen stapten ze vrolijk de klas binnen.  Het belooft een boeiend, leerrijk en plezant schooljaar te worden met ...

Jarne, Tibe, Arthur, Cayden, Matteo, Flo, Henri, Mathis, Hanne, Lennart, Thyben, Kyandro, Vince, Inez, Arne, Ferre, Jade, Bastien en Sam.

Lees Meer
54 Hits